Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Bibliotekar?

Drømmer du om et liv med bøger, hvor hverdagen består i at hjælpe folk med at finde bestemt litteratur, ja, så kan jobbet som bibliotekar måske være noget for dig.

For at du kan få et job som bibliotekar, kræver det, at du opfylder en række bestemte krav. Du skal nemlig have en bestemt uddannelse for, at du kan blive bibliotekar.

Sådan bliver du bibliotekar

Hvis du vil have et job som bibliotekar, kræver det, at du har den krævede uddannelse. Du skal have følgende uddannelser for at blive bibliotekar:

  1. Du skal have fuldført en gymnasial uddannelse
  2. Du skal have en bachelorgrad i biblioteksvidenskab eller tilsvarende
  3. Derefter skal du forfølge og få en kandidatgrad i biblioteksvidenskab (master of library science eller master of library and information studies)
  4. Blive certificeret bibliotekar 
  5. Blive ansat som bibliotekar 

Du kan godt komme ud for, at du kan få et arbejde som bibliotekar, hvis du kun har en bachelorgrad i biblioteksvidenskab. Det kræver dog oftest, at du efterfølgende videreuddanner dig og tager kandidatgraden. 

Udover arbejdet som bibliotekar kan du også arbejde som informationsmedarbejder i både private og offentlige organisationer. 

Der findes omkring 700 biblioteker i Danmark. De 245 er folkebiblioteker, mens de 350 er forskningsbiblioteker. Det er ikke alle folkebiblioteker i Danmark, der tilbyder betjening i åbningstiden. 

Som uddannet bibliotekar tjener du omkring 34.000 kr. i løn. Lønnen er oftest lidt højere indenfor staten, end den er indenfor den private sektor. Ved staten er du ansat efter gældende overenskomster, hvilket også styrer de efterfølgende løntrin, som du kan få.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik hos avXperten, heriblandt smarte Ubiquiti routere og access points til at booste dit netværk og få en optimal netværksopsætning i hjemmet eller på jobbet.

danskarbejdsplads.dk