Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Designer?

At være designer er et erhverv, som rigtig mange gerne vil ind i. Mennesker med trang til det kreative drømmer om at kunne leve af deres kreative udfoldelser. Vejen dertil kan dog være lang, og man skal have et godt talent for at kunne leve af det. Dog kan man forbedre sine chancer gevaldigt ved at uddanne sig inden for feltet. I dette indlæg kan du blive lidt klogere på, hvordan man uddanner sig til designer.

Hvordan bliver man designer? Der er mange veje til at blive designer. En af dem er at uddanne sig til designer, som er en bacheloruddannelse, hvor man lærer at udvikle og designe med tekstiler, tøj, møbler og indretning. Der er altså en bred designuddannelse, der gør dig klar til at arbejde som designer eller specialisere dig yderligere.

For at komme ind på uddannelsen, så skal man have taget en gymnasial uddannelse. Man kan kun blive optaget via kvote 2, og uddannelsen kan pt. Kun tages på Kolding Designskole. Man bliver valgt ud fra en samlet vurdering af kvalifikationer, altså både boglige kompetencer og talent for faget.

Designer er ikke en beskyttet titel, og man behøver altså ikke at tage en uddannelse for at blive det. Man kan også gå andre veje og tage andre uddannelser. Eksempelvis er mange designere startet ud som arkitekter, og senere rykket over til møbler.

danskarbejdsplads.dk