Billede: Pixabay, keytArt

Hvordan Bliver Man Dyrlæge?

Du bliver dyrlæge ved at tage uddannelsen på universitetet, nærmere betegnet Københavns Universitet. 

Bachelor

Du starter med en bacheloruddannelse i veterinærmedicin. Den tager 3 år. Her lærer du blandt andet at få en forståelse for de fysiske, kemiske og mikrobiologiske ting, der gør, at dyr en gang imellem bliver syge. Herunder også at almindelige fødevarer faktisk kan være skadelige for dyr. På uddannelsen lærer du også at obducere husdyr og hvilke lægemidler, der kan bruges, når du skal behandle dyr.

Bacheloren kan du ikke bruge til særlig meget, og derfor bliver du på uddannelsen klædt på til at skulle tage kandidaten for veterinærmedicin efterfølgende.

Kandidat

På kandidaten tager man skridtet opad. Her skal du lære at diagnosticere og behandle sygdomme på dyr, hvor du også fysisk skal møde syge dyr og være med til at behandle på dem. 

På denne del af uddannelsen bliver du også mere specialiseret i både store og små husdyr og får de sidste færdigheder til, at du kan blive færdiguddannet som dyrlæge efter 2½ år, som kandidaten tager at gennemføre.

På den anden side

Når du er færdiguddannet kan du vælge at blive praktiserende dyrlæge eller arbejde med miljø- og levnedsmiddelkontrol i eksempelvis Fødevarestyrelsen. Herunder er det også muligt at forske på universiteter og i virksomheder.

Du læser dette indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Så kig eventuelt på øreringe sølv hos Perlen Odense. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.

danskarbejdsplads.dk