Billede: Pixabay, Clker-Free-Vector-Images

Hvordan Bliver Man Frisør?

Du bliver frisør ved at tage uddannelse på Erhvervsskoler. De ligger i hele Danmark. 

Uddannelsen består af et grund- og hovedforløb, hvor du skal have folkeskolens afgangseksamen for at kunne blive optaget. For efterfølgende at kunne blive optaget på hovedforløbet, skal du opfylde specifikke krav, hvilket blandt andet er at have bestået grundforløbet.

Uddannelsen tager fra 4 år og 6 måneder til 5 år og 6 måneder. 

På uddannelsen lærer du at klippe, farve og vaske hår. Herunder også forskellige klippemetoder og hvilke hårprodukter der er godt for håret og hvilke der ikke er.

Ud over klip, vask og farve, får man også undervisning i makeup, manicure og håropsætning. Du skal også have almindelig fag som engelsk, erhvervøkonomi, stilhistorie og salg og service.

Opbygningen af er uddannelsen

Du starter med et grundforløb, som enten varer 20 eller 40 uger. Herefter hovedforløbet hvor du skifter mellem praktik og skole. 

Praktikken foregår gerne hos en virksomhed, men hvis det er nødvendigt, kan du også komme i skolepraktikken efter aftale. Du bliver her oplært i de forskellige færdigheder, så du kan blive bedre og til sidst kan stå på egne ben. 

Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve. Dog kan du ikke gå til svendeprøve, hvis du ikke er sikret en arbejdsplads efter endt uddannelse. Har det været helt umuligt at finde en arbejdsplads, står skolen til hjælp, hvor du kan søge ind på såkaldte kvotepladser.

Denne tekst er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Så kig eventuelt på marguerit øreringe hos Perlen Odense. Dette gælder denne tekst - tak for dette.

danskarbejdsplads.dk