Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Frømand?

De fleste drenge har drømt om at være frømand. Det er de dygtigste, bedste og vildeste soldater, vi har i Danmark. Det er vores lands svar på Navy-Seals, der drager ud i verden og løser de opgaver, som ingen andre kan klare. 

Hvordan bliver man frømand? For at blive frømand skal du først og fremmest blive operatør ved frømandskorpset. For at blive dette skal de bestå optagelsesprøvenm være minimum 21 år gammel, have bestået folkeskolens agangsprøve og heltst ikke være over 31 år gammel. Mange har også tidligere erfaringer som soldat. 

Optagelsesprøven består af 5 selektioner, hvor hver selektion undersøger og tester forskellige aspekter af aspirantens psyki og fysik. En selektion kan vare alt fra 12 timer til 5 dage. Man skal være i ekstremt god fysisk form, og have en endnu stærkere psyke. 

Forsvaret anbefaler også, at du i forbindelse med forberedelsen forventningsafstemmer med din familie, hvor du forklarer, at det vil tage størstedelen af din tid. Dette gælder både i forhold til træningen op til optagelsesprøven, men i høj grad også, hvis du skulle blive optaget og gennemføre. 

Du skal også være klar på at prioritere din fritid til afslapning og mental restitution, da arbejdet er enormt hårdt for krop og sind. 

De anbefaler også, at du har styr på din økonomi og familieforhold, da du ikke vil have megen overskud til at prioritere disse ting. Herudover skal du også være mentalt ovenpå efter tidligere udsendelser, hvis du har været på sådan nogle. 

danskarbejdsplads.dk