Billede: fauxels

Hvordan Bliver Man Gymnasielærer?

Alle os, der har gået på gymnasiet, har sikkert på et eller andet tidspunkt undret os over, hvordan man egentlig kommer til at stå deroppe ved tavlen. Altså lige udover, hvis man skal lave en fremlæggelse. 

For mange virker det nemlig som et godt og attraktivt job, hvor man får en fin løn, gode arbejdsvilkår, masser af interaktion med unge mennesker og ikke mindst studieture. Der er mange gode grunde til at blive gymnasielærer, så måske vi skulle tage et kig på, hvordan man egentlig bliver det. 

Hvordan bliver man gymnasielærer? For at blive gymnasielærer, så skal du først og fremmest have en kandidatuddannelse, meget gerne med to fag, der kvalificerer dig til at undervise i de gymnasiale uddannelser. Herefter kan du søge arbejde som gymnasielærer, hvorefter du, såfremt du har fået jobbet, vil begynde på et pædagogikum. 

Du skal altså “bare” have en kandidat, hvilket rigtig mange har i dag. Vil du for eksempel gerne være gymnasielærer i faget Dansk, så kan du med fordel læse dansk på universitetet. 

Når du har fået din kandidat, så har du ikke nødvendigvis nogen erfaring eller faglighed inden for at undervise. Det er netop derfor, at man skal gennemføre et pædagogikum, så man bliver en dygtig underviser.

danskarbejdsplads.dk