Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Jægersoldat? Se Om Du Er Hård Nok

Jægersoldaterne er nogle af de hårdeste specialstyrker, der findes indenfor det danske militær. Der er derfor en lang række hårde krav, som du skal opfylde, hvis du bare skal komme ind på uddannelsen som jægersoldat.

Du bliver jægersoldat ved at gennemføre det godt 41 uger lange uddannelsesforløb, hvor du skal bestå og klare de mange stoptests, som uddannelsen er fuld af. Formålet med de mange tests er, at de skal sortere dem fra, som ikke kan opfylde de mange hårde krav, som stilles til en jægersoldat. 

Sådan bliver du jægersoldat

Først og fremmest skal du være fast tjenestegørende konstabel, befalingsmand eller officer, for at du kan søge om at komme med på patruljekursus eller aspirantkursus. 

Som tjenestegørende skal du bestå optagelseskravene ved kursets begyndelse. Disse er:

Du kan også søge om optagelse ind på uddannelsen som jægersoldat, hvis du er civil eller hjemsendt. Her skal du være erklæret egnet på Forsvarets Dag, samt bestå optagelsesprøven.

Optagelsesprøven er delt op i tre dele, hvor der er en lang række fysiske test, som du skal bestå. Flere af dem skal du bestå på et bestemt niveau for, at du kan komme videre.

Hvis du skal optages på uddannelsen som jægersoldat, skal du derudover opfylde en række formelle krav.

 Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. find et stort udvalg af smarte kabler og gadgets, som fx en genial digital fotoramme til at fremvise dine mange minder.

danskarbejdsplads.dk