Billede: Pixabay

Sådan Bliver Du Jagerpilot

Hvis du gerne vil leve et liv, der mest af alt minder om det, man kunne opleve i den populære trilogi, Top Gun, så er der kun en vej at gå, nemlig vejen til at blive jagerpilot. Men hvordan ser den vej så ud? Vi kan allerede nu afsløre, at det ikke ligefrem er en kort eller lige vej, faktisk er det en af de sværeste veje, man kan gå.

Kigger man på antallet af ansøgere, og sammenligner det med antallet af gennemførte, så er det danmarks suverænt sværeste uddannelse. Kun et par stykker bliver uddannet hvert år, imens tusindvis søger ind.

Sådan bliver du jagerpilot: For at blive jagerpilot skal man tage en uddannelse som pilot i flyvevåbnet, hvor du skal gå i den retning, der leder til at blive jagerpilot. For at blive optaget, så skal man først og fremmest have en gymnasial eksamen, blive sikkerhedsgodkendt og være forholdsvis ung (Under 28). Herudover skal man selvfølgelig gennem en meget hård optagelsesprøve.

Når du først er kommet ind, så starter man med at tage en såkaldt officersbasisuddannelse, der er en grundlæggende militæruddannelse, der tager godt og vel 5 måneder.

Efter kommer så en funktionsuddannelse, hvor man specialiserer sig i en flytype. Dette har en varighed på cirka 30 måneder. Dette efterfølges af operativ tjeneste i 18 måneder.

Sidst, men ikke mindst, så skal der gennemføres en diplomuddannelse i Ledelse, Strategi og Militære missioner.

danskarbejdsplads.dk