Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Konsul? Se Din Vej Til Titlen

De fleste af os tænker nok med det samme på Matador og Konsul Holm, når vi hører ordet konsul. En konsul er en honorær titel, som i dag haves af flere end 400 danskere, der er fordelt i langt over 100 lande.

En konsul er en dansk statsborger, der af en fremmed stat er blevet udpeget til at repræsentere det pågældende lands interesser i et bestemt geografisk område.

Sådan bliver du konsul

Hvis du skal træde i Konsul Holm eller Mads Skjerns fodspor og blive konsul, kræver det, at du bliver udpeget af en fremmet start til at varetage deres interesser i et bestemt område af Danmark. Konsulen skal godkendes af den danske stat, inden titlen er på plads.

Som konsul fungerer man ved at varetage det pågældende lands interesser indenfor for eksempel erhvervs- eller kulturlivet i Danmark. Der kan dertil også være mellemfolkelige interesser, hvor konsulen hjælper borgere fra det pågældende land i Danmark - indenfor sit område, hvis de for eksempel har behov for vejledning.

Når du har fået titlen som konsul, så kan du fungere som officiel repræsentant for det pågældende lands regering i Danmark. Oftest er du som konsul mere involveret i at skabe samhandel og gode relationer de to lande imellem. 

En konsul er ikke det samme som en ambassadør. En ambassadør er det fremmede lands officielle repræsentant i landet - det er en konsul altså ikke. Mens der kun må være en ambassadør i landet, så kan der nemt være flere konsuler i landet. Konsulerne vil her typisk have hver deres geografiske område. 

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et hav af elektroniske produkter som fx en negativ scanner, bluetooth headsets, gaming tastaturer og meget, meget mere i avXpertens store online udvalg.

danskarbejdsplads.dk