Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Konsulent? Bliv Det Nu!

Konsulent er ikke en beskyttet titel, så stort set alle kan kalde sig for konsulent. Du kan dermed sætte dig ned som konsulent allerede i dag, hvis du vil være selvstændig konsulent. 

Der er som sagt ingen formelle krav i forbindelse med en jobtitel som konsulent. Der er dog det krav, at du sandsynligvis skal kunne eller vide noget, som andre efterspørger, for at du kan erhverve dig som konsulent og leve af det.

Efterspurgt ekspertviden

Konsulenttitlen dækker i dag over en lang række jobfunktioner. Oprindeligt er en konsulent en, som man hyrer til at dele ud af sin viden og erfaring, da konsulenten besidder viden, som kunden ikke har indenfor det pågældende område.

I dag er konsulenttitlen dog brugt i langt flere roller og funktioner. Du kan derfor nemt støde på en sælger eller butiksassistent, der har en titel af konsulent - som for eksempel salgskonsulent.

Vejen til at blive konsulent og de forskellige konsulenters baggrund derfor kan være meget forskellige. Fælles for de mange konsulentfunktioner er, at du skal være god til at kommunikere din viden og ekspertise til dine kunder og samarbejdspartnere. Det er nemlig det, som de kontakter dig for at få.

Besidder du en høj specialiseret viden indenfor svære og efterspurgte områder, kan du som konsulent skabe dig en ganske god og lukrativ forretning med en høj indtjening.

Du kan også arbejde som konsulent i erhvervslivet, hvor du arbejder med at servicere andre virksomheder - herunder også den offentlige sektor, der igennem de seneste mange år har oparbejdet et konstant større forbrug af konsulentydelser indenfor en lang række områder. 

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik, heriblandt en moderne bilradio med bluetooth, et gamer tastatur eller måske et nyt bluetooth headset på avXpertens webshop.

danskarbejdsplads.dk