Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Læge?

Titlen som læge er en beskyttet titel, der kræver at du har den korrekte uddannelse indenfor medicin, for at du kan kalde dig læge. Vejen dertil er lang, da det tager op til 14 år at blive uddannet læge, alt efter hvilket speciale man vælger.

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, at det tager lang tid at blive læge, inden du kaster dig over studierne. Se herunder vejen til at blive læge, samt hvor lang tid de enkelte trin tager.

Sådan bliver du læge

Du skal igennem flere uddannelsestrin for at blive læge. Her er det et krav, at de alle er gennemført - flere af dem med skrappe karakterkrav, for at du kan blive læge.

Uddannelsesvejen til at blive læge ser således ud:

  1. Studentereksamen (3 år)
  2. Bacheloruddannelse indenfor medicin (3 år)
  3. Kandidatuddannelse indenfor medicin (3 år)
  4. Klinisk basisuddannelse (1 år)
  5. Uddannelse til specialelæge (3 til 4 år)

Når du har fuldført dine medicinstudier, så begynder du efterfølgende på en klinisk basisuddannelse, hvor formålet er, at du skal tilegne dig viden indenfor flere områder. Hele forløbet er lønnet.

Når du har overstået basisuddannelsen, er du det, som man kalder for en reservelæge. Det er også den titel, som man har, hvis man er uden speciale eller i gang med sit speciale.

Som uddannet læge har du som udgangspunkt en løn mellem 41.000 kr. og 55.000 kr., alt efter hvor du er ansat. Lønnen vil selvfølgelig stige igennem karrieren, så du er bestemt ikke dårligt lønnet som læge.

Som færdiguddannet læge med et speciale er du oppe og ramme en løn i topskatteklassen. Du vil som udgangspunkt være omkring midten af 30'erne, når du er færdiguddannet som læge med et speciale.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske et sæt walkie talkies til ungerne.

danskarbejdsplads.dk