Billede: Pixabay

Hvordan Bliver Man Lord?

Hvis du drømmer om at blive lord, så skal du til Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland for at få den titel. Men hvordan bliver man lord?

Du har tre veje til at blive lord. Du kan enten købe titlen, blive valgt til det eller blive herre på en herregård. Der er dermed mange måder, hvorpå du kan blive lord. Det er dog ikke alle veje, der også fører til privilegier og lignende.

Sådan bliver du lord

Hvis du vælger at købe titlen, så kan du gøre det. Det kan være den nemmeste vej til at blive lord, men det giver dig sandsynligvis ikke andet end titlen, da der sjældent følger et officielt herredømme med i købet.

Køber du dig til at blive lord, så er der reelt tale om en navneændring. Du vil dog stadig ikke blive tiltalt som lord, men Mr. Lord og resten af dit navn. Denne "titel" giver dig heller ikke plads i House of Lords.

Du kan blive en såkaldt "Lord of the Manor", hvilket er en titel, der gives i forbindelse med købet af jord eller en bestemt ejendom. Denne titel giver rent faktisk nogle fordele i forhold til fiskeri og minedrift, så den har lidt mere prestige, end det første alternativ.

Den i dag klassiske og mest prestigefyldte måde at blive lord på, er hvis du bliver medlem af House of Lords via en officiel udnævnelse. For at få den kræver det, at du har leveret en eksemplarisk service til landet. Denne titel er ikke arvelig.

Der findes dog også en fjerde mulighed, hvor du kan gifte dig til titlen. Gifter du dig til en lord-titel, så er du en del af aristokratiet. Her arver den ældste søn i familien titlen. Er der ingen sønner i familien, så går betegnelsen videre til den, der gifter sig med en af døtrene til den nuværende lord.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et af landets største online udvalg af elektronik i alle genrer. Se eksempelvis deres udvalg af alt lige fra en wifi forstærker til et smart gaming tastatur eller måske en ny router.

danskarbejdsplads.dk