Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Meteorolog? Din Vej Til Jobbet

Drømmer du om at blive meteorolog, så skal du gå en ganske bestemt vej for at få et job som meteorolog, for det er langt fra alle veje, der kan give dig netop det job.

Hvis du vil være meteorolog, skal du have en bachelor uddannelse i meteorologi, som i Danmark kun kan tages på Københavns Universitet, Niels Bohr Institut for Astronomi.

Sådan bliver du meteorolog

For at du kan komme ind på meteorologiuddannelsen, skal du først og fremmest have en studentereksamen. Her skal du med din studentereksamen opfylde en række specifikke adgangskrav. Du skal have:

Derudover skal du opfylde en af følgende kombinationer:

Det er begrænset, hvor mange meteorolog-stillinger der er i Danmark, da DMI er det eneste sted i landet, hvor du kan opnå en certificering som meteorolog efter WHO's krav. Cirka hvert andet år ansætter DMI mellem fire og otte bachelorer i meteorologi. 

Selvom der er få jobs at få indenfor branchen, så er jobbet som meteorolog ikke det, der kaster den højeste løn af sig. Lønningerne er dog ganske pæne i forhold til, at der er tale om en tre-årig bacheloruddannelse. 

I 2018 var gennemsnitsindtjeningen på mellem 34.000 og 44.000 for en nyuddannet meteorolog. Der er stor forskel på, om man arbejder som meteorolog ved staten eller i det private erhvervsliv. Det er typisk i det private erhvervsliv, at du som meteorolog vil opleve de højeste lønninger.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.

danskarbejdsplads.dk