Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Revisor?

Hvis du drømmer om at blive revisor, så kan du godt forberede dig på en lang uddannelse, for du skal nemlig have en lang uddannelse for at blive revisor.

Der er dog flere måder, hvorpå du kan blive uddannet som revisor. Vejene til revisorjobbet kan du se her. Du kan nemlig blive revisor ved både at tage en elevuddannelse eller en kandidatuddannelse.

Sådan bliver du revisor

Hvis du vil være revisor, så er der tre måder hvorpå du kan gøre det. Ingen af måderne er dog hverken hurtige eller nemme, så du skal være forberedt på et langt studie og mange timers studier, hvis du vil være revisor.

Først og fremmest så skal du have en studentereksamen, hvis du vil være revisor. Det er første krav, så hvis du gerne vil være revisor, så er det den vej, som du skal tage. Studentereksamen er et krav for alle tre muligheder.

Den klassiske retning er den akademiske, hvor du tager en bacheloruddannelse indenfor erhvervsøkonomi. Denne kaldes for en HA og tager tre år. Derefter skal du have en overbygning i form af en kandidatgrad, hvor du skal læse en cand.merc.aud. og efterfølgende blive statsautoriseret revisor, hvilket du kan efter et til tre års praktisk erfaring i en godkendt revisorvirksomhed.

Hvis den vej bliver for akademisk for dig, så kan du også gøre det via en elevuddannelse. Her tager du en uddannelse som revisorelev, hvor du sideløbende tager HD 1. del eller en akademiuddannelse. Begge forløb kører sideløbende over to år.

Når du så er uddannet revisorassistent, skal du tage HD 2. del, som tager yderligere to år. Når du har taget den, er du uddannet revisor og kan tage en cand.merc.aud, som tager yderligere to år. Du har dermed brugt seks år på uddannelsen. En cand.merc.aud. er et krav, hvis du sidenhen skal kunne blive statsautoriseret revisor.

Tredje vej til at blive revisor er via en finansøkonom eller financial controller-uddannelse. Her tager du uddannelsen som finansøkonom over to år, hvorefter du skal have to års erhvervserfaring for at kunne blive optaget på HD 2. del. I forbindelse med oparbejdelsen af erhvervserfaringen kan du blive bedt om at tage HD 1. del. Det sker typisk i et traineeforløb.

Når du har taget HD 2. del, er du uddannet revisor og kan tage cand.merc.aud. Du bruger her otte år på at blive revisor i modsætning til de fem år, som det tager via den akademiske retning.

Vi takker for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til indlægget her. Find en masse spændende og smart elektronik på avXpertens webshop, som fx et par nye Apple AirPods eller måske en moderne vinyl afspiller til dine gamle LP'er.

danskarbejdsplads.dk