Billede: Pixabay, dcondrey

Hvordan Bliver Man Skuespiller?

Går du med en lille skuespiller i maven og tænker, at det skal være din levevej, skal du tage en skuespil-uddannelse på Den Danske Scenekunstskole. Denne skole ligger tre steder i Danmark; København, Århus og Odense. Selve uddannelsen tager 3 år.

Det bliver betegnet som en kunstnerisk uddannelse, hvor der er meget fokus på, at du udvikler dig personligt. De beskriver det selv på den måde, at det er jo dig selv, din udstråling og ageren, du skal leve af. Derfor lærer du på uddannelsen facetter indenfor både fysiske og psykiske. 

Optagelsen til uddannelsen er opdelt i tre prøver, hvor den første er fælles for alle tre skoler. Det er dog et meget lille nåleøje, du skal igennem, da der kun bliver optaget 20 personer I ALT på alle tre uddannelsessteder.

Det vil sige 7 i København, 7 i Odense og 6 i Århus. Her kan 20 personer måske lyde af meget, men når det bliver delt op på tre forskellige steder, så fremstår det godt nok som få!

Hvis du er så heldig at komme igennem nåleøjet og er uddannet efter de 3 år, har du nogle forskellige muligheder i forhold til arbejde. Du kan selvfølgelig blive skuespiller på teatre og i film- og tv-branchen. Du kan dog også undervise på private skuespillerskoler eller højskoler.

OBS: Dette indhold er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du blandt andet bestille: Sif Jakobs. Heraf markeret, som du ser øverst.

danskarbejdsplads.dk