Billede: Jumpstory

Hvordan Bliver Man Statist? Her Er Din Vej Til Filmens Verden

Hvis du drømmer om mindre filmroller, så kan en statistrolle være din vej ind i branchen. Du kan have alle aldre og alle former for udseender, hvis du drømmer om at blive statist.

Du bliver statist ved at blive castet til en film eller en tv-serie. Det sker via diverse castingagenturer, hvor du bliver udvalget, eller castet om man vil, til at være med i en bestemt scene.

Statistjob er ingen guldgrube 

Hvis du drømmer om at blive rig og leve af at være skuespiller, så er det næppe som statist, at du bliver det. De fleste statistjob har nemlig en ganske dårlig løn.

Her er honoraret for en statist oftest mellem 300 kr. og 1.000 kr. Honoraret udbetales oftest i form af et gavekort. Du kan også sagtens komme ud for, at statistjobs er ulønnet, især hvis der er tale om musikvideoer eller filmskoleprojekter.

Ønsker du mere end blot oplevelsen ved at være med i en film, så skal du bruge statistjobbene til at skabe dig et navn og få erfaring med selve det at være med i en filmproduktion.

Det er set, at folk har kunne anvende statistjobs som et springbræt til bedre karrieremuligheder. Især hvis du er ved at uddanne dig til skuespiller, så kan det være en god mulighed, hvorpå du kan erhverve dig praktisk erfaring, samtidig med at du får den teoretiske tilgang.

Ønsker du at prøve at være statist, så er første skridt oftest, at du sender en statistansøgning til et af de mange castingselskaber, der købende søger statister til diverse produktioner.

Vi takker for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af diverse teknologi, kabler og tilbehør. som en ny computer stol til kontoret. på deres omfattende webshop.

danskarbejdsplads.dk