Billede: Pixabay, 12019

Hvordan Bliver Man Tømrer?

Tømreruddannelsen er en erhvervsuddannelse, du kan tage i hele Danmark lige med undtagelse af de små øer. Den bliver også kaldt Træfagenes byggeuddannelse, fordi du kan uddanne dig i flere områder end tømrer.

For at komme ind på uddannelsen skal du enten have folkeskolens afgangseksamen eller noget tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Det er en uddannelse , der tager mellem 4-5 år, hvor du lærer, hvordan du skal arbejde og bygge med træ. Herunder også hvordan du arbejder med andre forskellige byggematerialer, hvordan du rådgiver og hvordan du vurderer de forskellige træsorter. Du lærer selv at tegne og planlægge opgaver, samt får lov til at arbejde med værktøjer og maskiner.

Uddannelsen er bygget op på en sådan måde, at der er et grundforløb, som varer i en bestemt periode. Efterfølgende kommer du til at skifte mellem at være på skole eller i praktik.

Der er specifikke krav, hvis du gerne vil gå fra grundforløbet til hovedforløbet, heriblandt at bestå visse fag og have visse certifikater. Den mest vigtige er dog, at du skal have en praktikplads med en kontrakt, som er underskrevet. 

Hvis du slet ikke har haft held med at finde en praktikplads, tilbyder de fleste steder også skolepraktik, som gerne foregår på et praktikcenter eller lignende. 

Dette tekstindhold er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Enamel, eller utallige andre gode varer. Derfor er dette tekstindhold ikke upartisk.

danskarbejdsplads.dk